sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Kana-kookoskeitto

Tämä on blogini varhaista ainaeistoa, silloin en vielä tiennyt, että tästä blogin kirjoittamisesta on näin paljon iloa ja paljon on tullut opittua. Kaikesta uudesta huolimatta tämä keitto on säilynyt yhtenä meidän lempi arkiruokana. Jos mieheltäni kysyttäisiin, niin tämän voisi tehdä vähintään joka toinen viikko, sillä toisella viikolla syötäisiin sitten simpukka-keittoa. ( päivitetty 19.12.2013)

Tosi maukas keitto, jossa varsinkin liemi on tosi hyvää.



400g broilerin rintafileitä tai suikaleita
2 limeä
300 g perunoita
1 prk vesikastanjoita (ei pakollinen*)
2 porkkanaa
1 vihreä paprika
1 prk kookosmaitoa
2 kanaliemikuutiota
1 tuore chili (kuivattu murskakin käy*)
1 ruukku sitruunamelissa (ei pakollinen*)

Raasta limen kuorista osaa ja säästä keittoa varten. Leikkaa broileri paloiksi ja purista limesitruunoiden mehut palojen päälle. Anna marinoitua vartin verran. Viipaloi porkkanat ohuiksi ja suikaloi paprikat. Valuta vesikastanjoista liemi pois. Kuori ja pilko myös perunat. Kuumenna litran verran vettä ja mausta se kanaliemikuutioilla, tuoreella chilillä (maun mukaan, vähän chiliä kannattaa olla) ja limeraasteella. Keitä perunanpalat kypsiksi ja kumoa sitten loput vihannekset liemeen. Anna kiehua muutama minuutti. Nostele broilerinpalat yksitellen kiehuvaan liemeen ja kaada kookosmaito antamaan makeutta keittoon. Kun liemi kiehuu jälleen anna sille väriä melissan lehdillä ja näin soppa on valmis.

Emännän kommentit: (lisätty 19.12.2013)
Usean sopan jo keittäneenä, ja aina joku noista aineksista puuttuu, mutta tärkein taitaa olla tuo liemikuutiot ja limet. Ilman niitä keitosta ei tule niin makoisa kuin pitää.


Alkuperäinen resepti: Thaimaalainen kanakeitto (Vartti, Sami Garam resepti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!