sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Valkosuklaa pannacotta ja mansikkakastike

Tämä on vaan aina niin hyvää ja helppoa kun sen vielä voi tehdä etukäteen melkein valmiiksi. Näitä ohjeita on blogit pullollaan, tässä minun versioni.


Pannacotta
3 kpl liivatelehteä
2,5 dl maitoa
2,5 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kiehauta maito ja kerma kattilassa. Paloittele suklaa ja lisää sokerin kanssa maidon joukkoon. Purista ylimääräinen vesi liivatteista ja liota ne kermaseokseen.

Annostele vähän jäähtyneenä annosmaljoihin (oheesta tulee n. 4-6 annosta) ja laita jääkaappiin kylmenemään vähintään n. neljäksi tunniksi.
Mansikkakastike
500 g mansikoita (pakaste)
0,5 dl sokeria
sitruunamelissa 

Soseuta vielä jonkinverran kohmeiset mansikat sauvasekoittimella ja lisää sokeri.(Kastiketta tulee paljon tuosta määrästä marjoja joten ylimääräistä herkkua jää maistelijoille :-)

Annostele kastike pannacotan päälle tai kumoa pannacotta lautaselle ja kaada kastike ympärille. Koristele esim. sitruunamelissalla ja tuoreilla mansikoilla (jos niitä on saatavilla)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!