keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Tuunattu broccoli

Sain työkaveriltani ja innokkaalta blogini seuraajalta päivääni piristämään kortin, johon saan kuulemma itse suorittaa tuunauksen.

Tuunauksenhan voi käsittää monella tapaa ja minähän innostuin lähestymään aihetta tv:n lukuisten kokkikilpailuiden hengessä. Pääraaka-aineena on siis broccoli  eli parsakaali ja kaapista löytyy perustarpeita, mitäs tehtäisiin? Minulla on tässä toki ollut jokunen päivä aikaa miettiä annosta, mutta helppoa ei ollut erottua broccoli pastojen ja gratiinien joukosta. Samalla broccoli on yksi lempi vihanneksistani, kun se käy niin moneen, tuli vähän runsauden pula. Tällaisen nyt siten ajattelin tarjota "MarjaChef-kilpailussa" kihlajaistemme vuosipäivänä.

Broccoli-juustopasta prosciutto sipsin kera
(2-3 annosta)
1 broccoli
purjon valkoinen osa
200 g tuorejuustoa (kevyt purjo-ruohosipuli)
suolaa ja pippuria
täysjyvä tagliatellea

Kuivaa prosciutto viipaleet rapeaksi leivinpaperin päällä 200C uunissa n. 20 min.
Irroita broccolin kukat pieniksi kauniiksi nupuiksi. Paloittele broccolin varsi kuutioiksi ja purjo suikaleiksi.
Keitä broccolin varsi ja purjo pienessä vesimäärässä kypsiski ja höyrytä samalla kukinnot, mutta jätä ne selkeästi napakoiksi.
Soseuta varsikuuutiot ja purjo sauvasekoittimella ja lisää soseeseen tuorejuusto ja lämmitä notkeaksi. Lisää broccolin nuput kastikkeeseen. ja mausta suolalla ja pippurilla

Keitä samanaikaisesti pasta al dente paketin ohjeen mukaan.
Sekoita kastike pastan joukkoon ja asettele lautaselle. Koristele annos kuivatuilla procsiutto muruilla (murenna yksi viipale) ja kokonaisella sipsillä.

Emännän kommentti:
Ensinnäkin täysjyvä tagliatellea oli vaikea löytää kaupasta, ja halusin nimen omaan tagliatellen, enkä valkoista pastaa annokseen. No luomuna löytyi onneksi!
Varottelusta huolimatta pikkasen minulla kypsyi nuput liikaa ja kinkkusipsitkin jäi sitkeiksi. En olisi päässyt kolmen parhaan joukkoon kisassa tuolla suorituksella. Tuorejuustona käytän seuraavalla kerralla pippurisempaa, hippasen olisi tarvinnut lisää potkua minun makuun.

Eikä tainnut tuosta tuunatusta kortistakaan tulla kummostakaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!