lauantai 14. joulukuuta 2013

Paolon linssi-appelsiinisalaatti

Viimekertaisella pikareissulla naapuriin mukaan tarttui taas yksi ruoka-aiheinen iltapäivälehden bilaga (voihan tuon perustella, että samalla tulee opiskeltua kieltä). Sikäläinen italo-kokki Paolo Roberton nimiin oli koottu joululehti, josta poimin oheisen salaatin ihan sen kauniin ja raikkaan kuvan takia.



2 dl punaisia linssejä
100 g salaattia (mieluiten vuonankaalia, mutta muukin rapea käy)
2 appelsiinia
1/2 punasipuli
30 g ohuita pecorino-juustolastuja (parmesaani)

3 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamico
suola + mp

Huuhtele lissit ja keitä ne miedossa suolavedessä n. 10 min, tai paketin ohjeen mukaan. Varo keittämästä linssejä rikki. Kaada vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä.
Huuhtele salaatti kylmällä vedellä. Kuivaa salaatti mahdollisimmn hyvin salatti lingolla tai pyyhkeen sisällä pyöritellen. Salaatin tulee olla rapsakkaa.
Kuori appelsiini veitsellä ja irroita hedelmälohkot kalvottomina. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuen ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.
Laita linssit, appelsiininlohkot, sipuli ja pecorino salaattikulhoon, lisää salaattinkastiketta ja sekoita hyvin. Juuri ennen tarjoilua sekoita joukkoon salaatin lehdet ja lisää salaatinkastiketta tarvittaessa.

Emännän kommentit:
Ei lainkaan huono yhdistelmä, vaikka oma kuvani ei ylläkkään herkullisuudessaan ruokakuvaajien tasolle. 
Taas näitä omia haasteita keittiössä on nuo linssit, miten ne saa keitettyä kypsäksi muttei mössöksi. Tällä kertaa keitin ne huuhtelun jälkeen siivilässä, eivät päässeet porisemaan niin valtoimenaan kattilassa. Myös kiehumisen koetin pitää " hymyilevänä". En tiedä jäivätkö aavistuksen liian al denteksi, mutta pysyivät suht. koossa ja salaatissa oli jonkun verran purtavaakin. Eikä niistä ainakaan itselleni tullut vatsavaivoja. 
Kotikaapissani ei myöskään ollut vuonankaalia, mutta cosmopolitan- ja frisee salaatteja, joita sitten käytin korvikkeena. Hyvää ja raikasta tuosta nuillakin tuli. Tätä voi hyvällä syyllä suositella ja teen varmaan toistekin.
Tuohon kielen oppimiseen lehdykästä on myös italiankielikylpyyn aineksia, bilagan kaikki reseptit on otsikoitu italiaksi, joten tämän alkuperäinen nimi vuonankaalia käyttäen on Insalata di lenticchie, arancia e saglie di pecorino. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!